X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
12/04/2018 |  18:09 ⇒ 19:44 | Извор: РТРС

Додик: Модрича стратешки важна за Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће Влада Српске подржати реализацију инфраструктурних пројеката у Модричи, стратешки важној општини за Српску.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Влада Републике Српске у Модричи финансира изградњу 22 стана, чиме ће бити ријешен велики проблем расељених лица смјештених у колективном центру у Модричи", рекао је Додик новинарима након састанка са руководством општине Модрича.

Додик је навео да је на састанку са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и његовим сарадницима било ријечи о приватизацији предузећа "Водовод" и обавези да овај проблем буде ријешен.

Он је рекао да је подржао активности у вези са наставком изградње раскрсница са кружним током у граду, те рјешавање инфраструктурних проблема у новим насељима, али и другим мјесним заједницама у Модричи.

Додик је подсјетио да су у Модричи од 2014. године ријешени готово сви проблеми када је ријеч о заштити од великих вода, од којих је општина имала велику штету.

"Средствима Фонда солидарности Републике Српске и локалне управе су, убрзо након поплава, оспособљене све јавне функције", навео је Додик.

Он је оцијенио да је Република Српска успјешно брањена и ове године од високог нивоа ријеке Саве које су долазиле из Хрватске.

"Имали смо неке конкретне проблеме у Козарској Дубици, али свакако не као оне 2014. године", рекао је Додик.

Начелник општине Модрича Младен Крекић изразио је задовољство разговором са предсједником Републике Српске и навео да ће у овој години бити реализовани бројни пројекти значајни за нова насеља Модрича три, Модрича четири, Модрича пет, као и друга мјеста на подручју општине.

Извор: СРНА