latinica  ћирилица
12/04/2018 |  18:33 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Близу смо потписивања уговора са нискотарифним авио-компанијама

Директор Јавног предузећа Аеродроми Републике Српске Душко Ковачевић рекао је да је руководство ове фирме близу потписивања уговора са иностраним нискотарифним авио-компанијама, које показују жељу да имају летове са Аеродрома у Бањалуци.
Аеродром Бањалука - Фото: Wikipedia
Аеродром БањалукаФото: Wikipedia

Ковачевић није хтио да открива детаље тих преговора, додајући да су они у току и да ће урадити све да се тај посао што прије и успјешно заврши како би сви грађани, а посебно млади од тога имали корист.

"Менаџмент Аеродрома има снажну подршку власти у преговорима о овом послу, а посебно премијера Српске Жељке Цвијановић. То је битно како бисмо овај посао довели до краја и људима обезбиједили да јефтину путују на бројне дестинације", истакао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да ће долазак нискотарифних авио-компанија донијети бројне финансијске користи "Аеродромима Републике Српске", али и туризму, угоститељству и привреди Српске.

"Представници компанија с којима преговарамо су задовољни нашим капацитетима. Уосталом, ни 'Ер Србија' не би летјела са нашег аеродрома да не испуњавамо услове. Ми ћемо наставити успјешну сарадњу са том компанијом, настојећи да је подигнемо на виши ниво", навео је Ковачевић.

Он је изразио задовољство што поједине велике туристичке агенције већ најављују да ће почети да користе услуге Аеродрома у Бањалуци.