latinica  ћирилица
13/04/2018 |  09:12 ⇒ 19:31 | Аутор: Б92

НБА: Денвер оштећен у завршници меча са Минесотом!

НБА лига послије сваке утакмице изда званичан извјештај суђења у којем пише све што се дешавало у посљедња два минута меча.
Денвер оштећен у завршници меча са Минесотом - Фото: ТАНЈУГ
Денвер оштећен у завршници меча са МинесотомФото: ТАНЈУГ

Такозвани "NBA last two minute report" занимљиво је погледати за дуел између Минесоте и Денвера, који је одигран у ноћи између сриједе и четвртка.

Ова утакмица директно је одлучила која ће франшиза ићи у плеј-оф, а послије продужетака Тимбервувлси су славили и избацили Нагетсе.

Ако погледате у скоро па сваком посједу налази се име Николе Јокића, које је у завршници веома чврсто чувао Таџ Гибсон. У великом броју случајева Гибсон је играо добру одбрану и у званичном извјештају.

Међутим, оно што није добро јесте кош Џефа Тига на 1:18, пошто је при поласку у дриблинг Тиг направио кораке послије којих је поентирао, а Минесота дошла до предности 107:106, пише у извјештају.

Такође, можда и још важнији је напад Нагетса на 30 секунди до краја. Милсап је кренуо уз чеону линију и приликом тог продора фаулирао га је Џеф Тиг (фаул за два бацања на 108:106), али арбитри то нису досудили, пише у извјештају.

Послије тога, Бартон је промашио флоутер и утакмица је практично била готова. Кош Тига (послије корака) и фаул који није свиран над Милсапом у значајној мјери одлучили су побједника овог узбудљивог меча.