latinica  ћирилица
13/04/2018 |  10:57 | Аутор: РТРС

Шпирић: Зашто Иванић потцјењује Изетбеговићеву причу о оружју?

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да је само за Младена Иванића "празна пушка" и празна прича намјенска индустрија заокружена производњом муниције "за не дај Боже" о којој говори његов колега из коалиције и Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Наравно да Изетбеговић не говори у празно и да његова прича није безопасна и Иванићу би било боље да преко кадра који је именовао на важне позиције у обавјештајном и безбједносном сектору провјери гдје су се школовали и увјежбавали поједини људи из ове намјенске индустрију и шта је то Изебеговићу 'не дај Боже'", упозорио је Шпирић.

Коментаришући Изетбеговићеву изјаву да БиХ неће трошити новац на куповину ракетних система и авиона, али да ће заокружити производњу муниције за тржиште, али и за "не дај Боже", Шпирић је рекао Срни да је звецкање оружјем умјесто сусрета с лидерима региона пут који је изабрао Изетбеговић и то је јасно, али није јасно зашто то Иванић "с лежерног путовања у Истанбулу потцјењује и ниједном ријечју не осуђује".

"Од Иванића очекујемо да на овакве изјаве, не само реагује осудом него да предуземе акцију и тражи да се његов колега из Предсједништва изјасни на сједници о каквом наоружању је ријеч и чему ће да служи, те ко га је овластио да самостално одлучује шта је за извоз а шта за не дај Боже", инсистира Шпирић.

Он је упозорио да спавање коалиционих партнера СДА у Сарајеву није више ни безазлено нити га треба толерисати.

"Од ових ратнохушкачких изјава Бакира Изетбеговића не треба ни зазирати нити оне треба да служе да се заплаши народ, него управо да се спријече могуће злоупотребе и сам однос према оваквим питањима", рекао је Шпирић.