latinica  ћирилица
13/04/2018 |  20:09 ⇒ 14/04/2018 | 08:52 | Аутор: РТРС

Црвен фесић нано

Долазак предсједника Републике Србије Александра Вучића у Требиње свакако је један од најважнијих догађаја за Требиње и његове становнике, јер је тим доласком држава Србија кроз свог првог човјека показала да јој је Требиње важно, и да су Херцеговина и Требиње значајни за Србију.
Требињски слет  и реинкарнација Тита  (Фото:Blog Nebojša Vukanović) -
Требињски слет и реинкарнација Тита (Фото:Blog Nebojša Vukanović)

То је потврђено кроз низ пројеката помоћи, али и отварањем првог дипломатског представништва у Требињу након стотину година.

И кад се мислило да овој посјети нико неће наћи замјерку, јер је све прошло у најбољем реду и за домаћине и госте, из Сарајева се ферманом огласио дежурни чувар морала, части и савјести васколиког српства, у Херцеговини посебно, Небојша Вукановић.

Не зна се тачно да ли му је више засметало што је Александар Вучић, предсједник Србије дошао у Требиње, или му је тешко пао срдачан дочек првог човјека Србије, који му је приређен на сваком кораку.

Стиче се утисак да му је подједнако тешко због обје чињенице.

Међутим, Вукановићево отворено исмијавање предсједника Србије, кроз поређење са посјетама Јосипа Броза Тита, излази из оквира слободе изражавања, јер је дотични савјетник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ, и поставља се питање да ли Српска демократска странка стоји иза ових ставова?

Да ли је исмијавање предсједника Републике Србије Александра Вучића и његове посјете Требињу, налог из Сарајева и један од задатака који СДС мора да изврши, и да ли је Вукановић у ствари само ауспух кроз који ће бити испуштена обавеза!?

Небојша Вукановић, сарајевски буџетлија, сигурно би се с већом пажњом односио према евентуалном доласку свог савезника и партнера у власти Бакира Изетбеговића у Требиње.

За ту прилику, умјесто заставица Републике Српске, Вукановић би се побринуо да за угледног госта сви у Требињу на главу ставе бар фес.

Умјесто слета, како назва лијеп дочек предсједника Србије у Требињу, Требињци би у режији озлобљеног Вукановића, окупљени око синије на градском тргу, постављене у част Бакира Изетбеговића, гледали реинкарнацију отоманског царства.

Са баклавом на синији, дакако!

Извор: Требиње059