X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
13/04/2018 |  21:21 ⇒ 22:28 | Извор: СРНА

Бањалука- Одиграна представа "Прах"

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци вечерас је, у организацији Покрета Позитивне снаге Српске, одиграна представа "Прах" у којој глуме Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић.
Представа "Прах" - Фото: РТРС
Представа "Прах"Фото: РТРС

Представа "Прах" рађена је по драми мађарског писца Ђерђа Шпира, а прилагодио ју је и режирао Вељко Мићуновић.

Ријеч је о трагикомедији о породици која живи на рубу сиромаштва и добија велики новац на лоту. Супружници,који су се преко ноћи обогатили настоје да се договоре како ће сада живјети, али у томе не успијевају. На крају одлучују да се одрекну среће и добитка који им се догодио, јер се не сналазе у улози богаташа.

Војислав Савић из Покрета Позитивне снаге Српске изразио је задовољство због одигравања ове представе у Бањалуци.

Он је најавио да ће сутра у Центру за културу Градишка у 20.00 часова бити изведена монодрама о српској хероини Дијани Будисављевић, напомињући да је улаз, такође, слободан.

"У овом и наредном мјесецу организоваћемо низ догађаја и драго нам је што људи позитивно реагују на све што радимо. То говори да се вриједи борити за позитивне и добре приче у овој земљи", оцијенио је Савић.

Циљ овог покрета, како се наводи, јесте да окупи позитивне снаге у Српској, афирмише младе и паметне људе, промовише традиционалне вриједности и организује конкретне активности са циљем стварања боље и позитивније атмосфере у друштву и јавности.

Ово удружење је, под називом "Покрет позитивна Српска", настало прије четири године, а у протеклом периоду су организовали низ значајних догађаја у којима су учествовали познати српски умјетници Неле Карајлић, Драган Бјелогрлић, Владимир Кецмановић, Бранислав Лечић, Наташа Нинковић, Зоран Цвијановић и други.