latinica  ћирилица
14/04/2018 |  10:42 ⇒ 10:44 | Аутор: РТС

Вучић: Ово је за нас болно подсјећање, не треба да се мијешамо

Предсједник Србије Александар Вучић је коментаришући нападе САД, Велике Британије и Француске у Сирији рекао да то за Србе представља болно подсјећање. "Ми смо мала земља, не треба да се мијешамо, рекао је Вучић за РТС.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Током ноћи САД, Велика Британија и Француска су спровеле ваздушне нападе на циљеве у Сирији. "За све нас који смо старији од 18, 19 година ово представља болно подсјећање на период кроз који смо прошли", рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

"Политика војне неутралности је једина политика коју можемо да водимо јер бити на страни јачег, не мора да значи да смо на страни морала и правде", рекао је Вучић.

Предсједник  Србије је рекао да је политика коју је Србија установила о војној неутралности таква да Србија разумије своје мјесто у свијету.

"Ми смо бројчано мала земља, морамо са свима да разговарамо и да имамо партнерски и пријатељски однос", рекао је Вучић.

Истакао је и да удари који су синоћ спроведени показују и да живимо у свијету који је прожет страховитим сукобима.

Вучић каже да се због војних и политичких интереса зачас могу створити кризна жаришта.

"Интереси и разорна моћ свих страна су ужасно велики. Наше је да извучемо поуке и земљу позиционирамо на добар начин и да обезбиједимо сигурност за наше грађане", каже предсједник Србије.

Председник Србије додаје да све што се данас дешава показује колико је важно да разумијемо да мир и стабилност нису нешто што је заувијек дато и да их данас имате, сутра не.