latinica  ћирилица
14/04/2018 |  15:21 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

Бањалука: Апел за разумијевање због гужви у саобраћају

Одјељење за саобраћај и путеве града Бањалука апеловало је да учесници у саобраћају имају разумијевање за гужве које су појачане посљедњих дана због интензивирања радова на изградњи кружног тока у Ребровцу и спајања источног транзита између Обилићева и Старчевице.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је Срни да ситуацију додатно отежава и затварање Зеленог моста, али је напоменуо да се годинама чекало на реализацију ова два пројекта, чији је инвеститор Јавно предузеће "Путеви Републике Српске".

Сандић је навео да је у току постављање подземних инсталација, да су поједини дијелови улица затворени због чега се стварају гужве, посебно у јутарњим и поподневним саобраћајним шпицевима.

Према његовим ријечима, након што буде завршена изградња кружне раскрснице и спојен источни транзит саобраћај ће бити растерећен.

Сандић је напоменуо да је град ове године планирао још неколико пројеката с циљем да се омогући бржи и сигурнији проток саобраћаја.

Он је навео да ће ове године почети изградња новог моста на локацији Зеленог моста и апеловао да се наставе радови на источном транзиту да би се направио спој са новим мостом.

"Заједно са радовима, који се сада изводе, то чини цјелину и везу од западног транзита код предузећа `Космос`, преко новог моста, источним транзитом до Ребровца и даље према Челинцу и Котор Варошу", објаснио је Сандић.

Ускоро би требало да почне и градња нових кружних раскрсница на мјесту гдје се спајају улице Васе Пелагића, Владике Платона и Алеје Светог Саве, те на споју Гундулићеве улице и Алеје Светог Саве.

"Због свих ових радова очекујемо разумијевање грађана, јер када завршимо те пројекте имаћемо много бољи, сигурнији и бржи проток саобраћаја", оцијенио је Сандић.