latinica  ћирилица
15/04/2018 |  10:41 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Наредних дана претежно облачно уз мјестимичну кишу

У Републици Српској наредних дана очекује се промјенљиво облачно вријеме, уз мјестимичну кишу, док ће крајем седмице доћи до дјелимичног разведравања уз сунчане интервале, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске.

Данас ће бити промјенљиво до претежно облачно вријеме, уз мјестимичну кишу на југозападу и западу Крајине, те по који пљусак и ријетку грмљавину у поподневним часовима, а пролазну кишу на истоку.

Највиша дневна температура ваздуха кретаће се од 21 до 26 степени Целзијусових.

Промјенљиво до претежно облачно и мало хладније вријеме очекује се сутра, уз повремену и мјестимичну кишу, пљускове и могућност грмљавине.

Минимална температура ваздуха кретаће се између 11 и 16 степени Целзијусових, а највиша дневна између 17 и 22 степена.

У уторак, 17. априла, ујутро и током дана биће претежно облачно и суво, а једино на истоку са могућношћу за слабу мјестимичну кишу, док се поподне наставља са пљусковима и грмљавином, чешћим и јачим на западу и сјеверу, те југозападу и југу гдје се очекују и обилније падавине.

Најнижа температура ваздуха очекује се од 10 до 15 степени Целзијусових, а највиша дневна од 16 до 20 степени.

Претежно облачно јутро и пријеподне, уз мјестимичну слабу кишу на сјеверу и централном појасу земље очекује се у сриједу, 18. априла, те током дана престанак кише на сјеверу и сужавање зоне падавина на централни појас.

Најнижа температура ваздуха очекује се од седам до 12 степени Целзијусових, а највиша дневна од 17 до 22 степена.

И у четвртак, 19. априла, ујутро и прије подне очекује се претежно облачно вријеме, уз мјестимичну слабу кишу на истоку, док ће током дана доћи до дјеломичног кидања облачности, уз сунчане интервале, који ће поподне бити дужи, а у многим предјелима биће и сунчано.

Најнижа температура ваздуха кретаће се од седам до 12 степени Целзијусових, а највиша дневна од 18 до 23 степена.