latinica  ћирилица
16/04/2018 |  21:56 | Аутор: Независне

Ђоковић: Са Вајдом се осјећам сигурно

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић похвалио је на конференцији за медије тренера Мариана Вајду послије побједе над Душаном Лајовићем на старту Монте Карла.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

Ђоковић је у првом колу Мастерса у Монаку декласирао сународника са 6:0, 6:1 и заказао дуел са Борном Ћорићем из Хрватске.

Новак је прије двије недјеље остао без тренера, пошто су тим напустили Андре Агаси и Радек Штепанек, у Марбељи се припремао са Словаком, који је био у његовом боксу током меча.

"Недостајао ми је. Са Вајдом се осјећам безбједно на терену", рекао је Ђоковић и наставио:

"Недостајао ми је његов велики осмијех, а посебно његове ријечи. Мариан ми је пријатељ, он ме зна изнутра боље него било ко са ким сам радио. Ово је за обојицу било као нови почетак. Мислим да сам и ја њему недостајао, као и тенис".

Србин је такође похвалио легендарног Агасија са којим је сарађивао од Ролан Гароса прошле године.

"Увијек је покушавао да ми помогне. И сада је линија увијек отворена, ако осјетим да ми је потребан савјет, увијек могу да позовем Агасија", рекао је Ноле.

Новинаре је занимало и шта је разлог окончања сарадње, али им је освајач 12 Грен слемова објаснио да је овакав исход најбољи за све.

"Андре ми је само помагао, нисмо имали никакав уговор. Провели смо изузетно вријеме заједно, много сам научио од њега и веома сам захвалан. Одлука да се раскине сарадња са Андреом и Радеком неће утицати на наше приватне односе. Растанак је био најбољи за све, нисам знао у ком правцу желим да идем и нисам желио да то утиче на њих".

За крај, осврнуо се и на партију против Лајовића.

"Добра представа данас. У посљедњих 10-12 мјесеци сам одиграо веома мало мечева и можете видјети да ми фали такмичарског тениса", закључио је Новак.