latinica  ћирилица
16/04/2018 |  22:03 ⇒ 22:04 | Аутор: СРНА

Експерти ОПЦВ-а у Думи 18. априла

Експерти Организације за забрану хемијског оружја посјетиће у сриједу, 18. априла, сиријски град Думу, рекао је званичник руског Министарства одбране Игор Кирилов на конференцији за новинаре у Хагу.
Сирија - Фото: илустрација
СиријаФото: илустрација

Вашингтон је оптужио Русију да блокира међународне инспекторе у приласку локацији наводног напада хемијским оружјем у Думи, тврдећи да су Руси или Сиријци пореметили доказе на терену.

У међувремену, амерички министар одбране Џејмс Матис и шеф здруженог штаба америчке војске Џозеф Данфорд обавијестиће Сенат сутра ујутро о Сирији, рекао је данас извор у Сенату.

Многи амерички законодавци врше притисак на администрацију Доналда Трампа да изнесе више информација о сиријској политици, посебно након ракетног напада на Сирију, који су извршили Вашингтон и његови савезници.

Такође, генерални директор ОПЦВ-а Ахмет Узумџу затражио је податке о наводним жртвама напада хемијским оружјем у Думи.

"Упутио сам писмо генералном директору Свјетске здравствене организације Тедросу Адханому Гебрејсусу у коме сам затражио да Свјетска здравствена организација са нама подијели информације о жртвама које је прикупила преко својих партнера на терену", рекао је он на 58. сједници Извршног савјета ОПЦВ-а, пренио је вечерас ТАСС.