latinica  ћирилица
17/04/2018 |  11:38 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Теслић: Станари имају проблем са ноћном буком

Станари који живе у улицама Стевана Синђелића и Светог Саве у Теслићу, годинама имају проблем са буком у касним ноћним сатима. То се, кажу, најчешће дешава у данима викенда. Иако су проблем неколико пута пријавили општинској инспекцији, ништа се, кажу, није промијенило.

Станари теслићких улица Светог Саве и Стевана Синђелића годинама, тврде, чекају рјешење проблема са буком и радним временом неколико угоститељских објеката, али и непрописним паркирањем њихових гостију.

Да су запримили велики број пријава због ових проблема, признају и у општинском Одјељењу за инспекцијске послове са комуналном полицијом. Реагују, тврде, сходно законским прописима.

"Свакодневно смо на терену с тим да у дане викенда, тачније са суботе на недјељу је појачана контрола до раних јутарњих сати. Ако се радно вријеме не поштује онда се угоститељски објекти затварају", истиче Горан Јовић, начелник Одјељења за инспекцијске послове са комуналном полицијом у Општинској управи Теслић.

Тако не мисле станари. Нису примјетили, кажу, да се ишта промијенило уназад неколико година.

Због свега тога, станари су огорчени. С обзиром да се годинама проблем не рјешава, многи од њих размишају о томе да продају породичне станове и преселе се на другу адресу.