latinica  ћирилица
17/04/2018 |  18:20 ⇒ 18:23 | Аутор: Независне

Јокић постаје плаћенији од Нолета

Српски кошаркаш Никола Јокић могао да би да постане најплаћенији српски спортиста и тиме би претекао до сада водећег Новака Ђоковића.
Јокић и Леброн (Фото:bsndenver.com) -
Јокић и Леброн (Фото:bsndenver.com)

Ноле је у каријери до сада зарадио 110 милиона долара, према званичним подацима о висини премија на турнирима (нису урачунати спонзорски уговори).

Николи Јокићу у Денверу уговор истиче наредне године, а клуб према писању америчких медија хоће да му понуди невјероватан уговор. Пред Јокићем се наводно већ нашао приједлог новог уговора који би важио до 2023. године, а по коме би сваке сезоне зарађивао све више.

По новом уговору Јокић би прве сезоне зарадио 25,2 милиона долара. Потом би друге сезоне ставио у џеп 27,1 милион долара.

Затим би треће сезоне добио 29,1 милион америчких новчаница, а четврте сезоне чак 31,3 милиона. На крају посљедње сезоне инкасирао би невјероватних 37,3 милиона долара.

Уколико је све ово тачно, Јокић ће бити плаћенији и од најбољег српског тенисера. Када се на то дода и новац од спонзорских уговора које ће Јокић тек склопити, нема сумње да је у питању цифра од које ће се свакоме завртјети у глави.

Извор: Курир