latinica  ћирилица
07/05/2018 |  08:44 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

За судије на Мундијалу копачке из Прњавора!

Најбоље фудбалске судије на планети на предстојећем Свјетском првенству у фудбалу у Русији правду ће дијелити обувене у копачке произведене у фабрици обуће Санино из Прњавора, пишу Вечерње новости.
Производња спортске обуће у Прњавору (фото: prnjavorski.net) -
Производња спортске обуће у Прњавору (фото: prnjavorski.net)

Из Санина су поручили да је то велика част за ту фабрику, град, Републику Српску и БиХ.

Шеф производње у тој прњаворској фабрици Сања Пазуревић изјавила је да те копачке неће бити могуће видјети у било ком излогу или неком другом продајном мјесту, те да самим тим нико неће бити у могућности да их купи.

"Носиће их једино на Мундијалу набоље фудбалске судије свијета за које су специјално и направљене", рекла је она.

Она је нагласила да су представници Адидаса прије неколико дана били у фабрици да им захвале због испоштованог рока израде и квалитета, јер су копачке прошле све неопходне тестове, те су том приликом директору Радовану Пазуревићу поклонили пар "судијских" копачки.

Из производње су појаснили да се према дизајну из централе "судијска" копачка, ипак, разликује од већ класичне и широм свијета познате  Адидас копачке.

Сашивена је тзв. златним концем са исто тако "златом" исписаним натписима "Русија 2018", "ФИФА", "Свјетски куп" и "Мундијал", а на изради горњег дијела копачке радило је 28 врсних мајстора.

По уходаној пракси, Нијемци ће у својим халама придодати само доње дијелове копачки.

Дијелови материјала набављени су из Аргентине, Италије и Португалије, а кожа од кенгура је у Прњавор допремљена из Аустралије.

Из сједишта ФИФА наручене су различите величине копачки - од броја 39 до 48.

Свјетско првенство у Русији биће одржано од 14. јуна до 15. јула.