latinica  ћирилица
08/05/2018 |  17:46 ⇒ 09/05/2018 | 08:51 | Аутор: РТРС

Уређивачки колегијум РТРС зачуђен ставовима компаније Елта кабел (ВИДЕО)

Уређивачки колегијум Радио-телевизије Републике Српске зачуђен је ставовима компаније Елта кабел, које су изнијели на свом порталу, јер су неистинити, па чак и тендециозни.
РТРС - Фото: РТРС
РТРСФото: РТРС

"РТРС је у посљедњих седам мјесеци, искључиво у емисији "Рачуница", која се бави потрошачким темама (једина у БиХ), објавила само два прилога у којима се помиње ова компанија.

У оба прилога је поштован пуни кодекс новинарства, јер су емитовани и ставови ове компаније", наводи Колегијум у саопштењу.

"Прилози су урађени послије бројних позива гледалаца, без "хајке", како то кажу у саопштењу Елта кабела, и са провјерљивим подацима, о чему говори и Одлука Регулаторне агенције за комуникације.

Десет прилога нема, нити их је икад било, иако се можда фирми Елта тако чини. Није се нити негативно извјештавало, што потврђују ставови свих страна у причи.

Због свега, зачуђује да једна таква компанија, за коју смо мислили да је озбиљна, а не политички обојена, изврће чињенице и говори неистине, нарочито након свега што је РТРС урадио у извјештавању током процеса пред Судом БиХ против Елта кабела.

Наглашавамо, да се наш информативни програм никад није бавио Елтом, већ су само двије теме обрађене у емисији "Рачуница" и то након објективних проблема наших гледалаца, који су нам се због тога обраћали", закључује сеу  саопштењу Уређивачког колегијума Радио-телевизије Републике Српске.

Прилоге побледајте овдје: