latinica  ћирилица
09/05/2018 |  11:18 ⇒ 11:39 | Аутор: РТРС

Фејсбук страница ВРС: Правда за Давида, или Фарса око Давида?

Мистериозна смрт једног младића у Бањалуци подигла је емоције, изазвала сузе, натјерала младе да данима протествују и траже истину, пишу срцепарајућа писма, пјевају бунтовничке пјесме, штампају наљепнице, и слично. Нехришћански сеире над једном трагичном судбином, написано је данас на фејсбук страници Војска Републике Српске.
Бањалука: Правда за Давида - Фото: РТРС
Бањалука: Правда за ДавидаФото: РТРС

Написани текст преносимо у цијелости:

 А до тада као да се ништа слично, или много горе није догодило.

А јесте!

-Похапсише нам командни кадар ВРС, отјераше у Хаг, и осудише на доживотно ропство, а да се у Бањалуци не одржа ни један једини протест. Не паде ни једна суза за часним официрима ВРС који су српски народ у БиХ спасли од планираног Јасеновца. Не чу се глас "бораца за истину и правду!"

- Изгазише нам ИФОР-ови дјецу, убише Дрљачу и многе друге српске лидере, претукоше породицу Старовлах... И не би протеста, не би ниједног писма подршке, не би искрене сузе...

-Хиљаде ојађених српских мајки још увијек безуспјешно трага за својим синовима изгинулим или несталим у отаџбинском рату, а да се не одржа ни један митинг подршке тим усамљеним женама. Ни "независним" медијима који се ките "објективношћу", такве несрећнице нису интересантне. Њихова туга је, изгледа, само њихова!

- То што у скупштини у Сарајеву сједе наредбодавци клања преко 120 заробљених Срба (бораца ВРС) у Возући током 1995. године, не завређује пажњу, а камо ли протест у Бањалуци, да се виновници истјерају из институција и приведу правди.

- Побише нам с леђа српске јунаке, Маузера, белог Вука, војводу Видаковића, поручника Миланковића, и многе друге. Младост не диже песницу побуне и не затражи од власти да се расвијетле та убиства. Да се истражи у коме свјетском центру сједе наредбодавци!

- Прије мјесец дана неко уби Васиља Кнежевића (35) са Влашића, најмлађег борца Војске Републике Српске. Не заплака српска младост за овим ратним и послијератним див-јунаком, и нико се не сјети да би требало потражити правду! Није било ударне вијести у медијима о томе.

-Ухпасише и ослободише ратног кољача Насера Орића. Они што сада протествују по Бањалуци тада рекоше "пусти то, то је прошлост, гледај од чега живиш".

-Ухапсише и пустише да се брани са слободе ратни злочинац генерал Атиф Дудаковић. И Срби не одржаше протест испред Боске. Мало, изгледа, Срба побио и српских села попалио?

И онда нестаде Давид.

Напокон, проради код Срба савјест, чак показаше да храбро умију испружити стиснуту песницу, усијаше се друштвене мреже, стиже подршка са свих страна свијета, углавном од доказаних српских непријатеља и србомрзаца са изричитом поруком "да се правда и истина морају истјерати на чистац" !

Несрећни Давид из вечери у вече постаде ударна вијест у медијима које финансирају оне снаге из иностранства које активно раде на укидању Републике Српске!