latinica  ћирилица
10/05/2018 |  09:35 | Аутор: СРНА

Пуцњава на колеџу у Русији, рањене три особе

Троје студената је повријеђено у нападу који је извршио студент Луниновог колеџа за саобраћајне технологије у руском граду Новосибирск, саопштено је из регионалног Министарства здравља.

Медији су раније пренијели да је студент прве године ранио тројицу колега студената у учионици, да би затим извршио самоубиство.

"Једна особа која је рањена у раме налази се у операционој сали. Двије особе су хоспитализоване са преломима", рекао је неименовани извор за ТАСС и додао да су двоје повријеђених студената искочили кроз прозор учионице.

Гувернер Новосибирске области Андреј Травников отпутовао је у Барабински округ, као и чланови Комисије за послове са малољетницима и специјалне комисије која је формирана како би спровела истрагу.

Лунинов колеџ је једна од најстаријих регионалних образовних институција, која је основана прије 95 година. Колеџ обучава стручњаке за запошљавање у жељезници, укључујући возаче и механичаре.

Обласно одјељење колеџа налази се у граду Барабинск, гдје је смјештена једна од највећих регионалних жељезничких станица.