latinica  ћирилица
10/05/2018 |  12:59 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

Црнадак дипломатским пасошима почастио Бореновића и Говедарицу

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак /ПДП/ је неколико мјесеци уочи престанка мандата измијенио Правилник о издавању дипломатских пасоша, проширујући тако листу званичника који имају право на тај пасош и "частећи" своје страначке и коалиционе колеге повлашћеним статусом и дипломатским имунитетом у другим земљама, пише "Дневни аваз".
Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак - Фото: СРНА
Министар иностраних послова БиХ Игор ЦрнадакФото: СРНА

Измјене Правилника објављене су у "Службеном гласнику БиХ" и на снагу ће ступити у суботу.

"Црнадак је дипломатским пасошем почастио и свог страначког предсједника Бранислава Бореновића, коалиционе партнере из СДС-а, предсједника СДС Вукоту Говедарицу и кадрове те странке директора Агенције за истраге и заштиту Перицу Станића, директора Регулаторне агенције за комуникације Предрага Ковача и директора Агенције за унапређење страних инвестиција Гордана Милинића", пише лист.

Саговорник из Министарства спољних послова навео је да је Црнадак листу за право на дипломатски пасош проширио на Одбор за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске само зато што су у том одбору Бореновић и Говедарица, а онда то право дао и члановима Комисије Парламента ФБиХ за европске интеграције да би одлука била уједначенија и непримјетнија.

"Тим људима ускоро истиче мандат и јасно је да није било оправдане потребе да им се додјељују дипломатски пасоши", рекао је он.

Црнадак је листу званичника који имају право на дипломатске пасоше проширио и на генералног ревизора и замјенике генералног ревизора у Канцеларији за ревизију институција БиХ, пише сарајевски дневник.