latinica  ћирилица
10/05/2018 |  14:29 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

"Никшић не може и никада неће моћи одлучивати о институцијама Српске"

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић рекао је Срни да је предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић данашњом изјавом да "свака полиција против које се дигне народ и треба да буде укинута" само доказао да је предсједник Републике Српске Милорад Додик био у праву када је рекао да је Никшићев циљ актуелизација реформе полиције, односно укидање Полиције Републике Српске.
Марко Видаковић - Фото: РТРС
Марко ВидаковићФото: РТРС

"О Полицији Републике Српске ће одлучивати грађани Републике Српске, који никада неће дозволити да наша Полиција буде укинута, јер је само она гарант да можемо живјети безбједно и слободно у БиХ. Тамо гдје Никшић живи нека укида шта год хоће, а о институцијама Републике Српске, укључујући и њену Полицију, не може и никада неће моћи одлучивати", поручио је Видаковић.

Он је додао и да у свим слободним и демократским земљама грађани имају могућност да изнесу неслагање са одређеним тврдњама које изнесу представници државних органа, што се дешава и у Њемачкој, Француској, или САД, али и у Републици Српској или Федерацији БиХ.

"Очигледно је да Нермин Никшић и СДП, као и друге странке из Сарајева, сваку ситуацију у Републици Српској желе да искористе за њено слабљење, и на крају, њен нестанак. Оно што им ми из СНСД-а желимо отворено поручити јесте да се узалуд надају и да ће Српска сваким даном бити само јача", закључио је Видаковић.