latinica  ћирилица
10/05/2018 |  16:57 ⇒ 16:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Сињ- Држављани Србије ухапшени због сумње да су кријумчарили мигранте

Хрватска полиција је недалеко од Сиња ухапсила двојицу српских држављана који су у два аутомобила српских регистарских ознака прокријумчарили петорицу младих Пакистанца у Хрватску, а мигранте је предала полицији у БиХ из које су и прешли границу.

Сплитско-далматинска полиција је саопштила да су полицајци синоћ током контроле возила на подручју Сиња зауставили возило "алфа ромео" српске регистрације који је возио 33-годишњи држављанин Србије.

На задњем сједишту су била тројица страних држављана за које је накнадно утврђено да су Пакистанци стари 19, 26 и 30 година.

Недуго затим полиција је зауставила и "форд фокус", такође српске регистрације, који је возио 34-годишњи држављанин Србије, на чијем су задњем сједишту затечена двојица Пакистанаца стара 16 и 42 године, пренијела је Хина.

Сви су приведени у сињску полицијску станицу.

Петорици Пакистанаца су по Закону о странцима издата рјешења о протјеривању са забраном уласка и боравка у Хрватској и ЕУ у трајању од двије године, након чега су предати полицијским службеницима БиХ, из које су и ушли у Хрватску.