latinica  ћирилица
10/05/2018 |  21:06 | Аутор: Б92

Изабрана идеална петорка Евролиге

Евролига је објавила идеалну петорку минуле сезоне коју чине кошаркаши Фенера, Панатинаикоса, Реал Мадрида, Басконије и ЦСКА.
Евролига (фото:euroleague.net) - Фото: B92
Евролига (фото:euroleague.net)Фото: B92

Идеалну петорку чине: Ник Калатес (ПАО), Лука Дончић (Реал Мадрид), Нандо де Коло (ЦСКА), Торнике Шенгелиа (Басконија) и Јан Весели (Фенербахче).

Најбоља петорка изгласана је гласовима навијача (25 одсто) и представника медија (75 одсто).

Из прошлогодишњег идеалног тима остао је само Де Коло, а ту су и Шенгелија и Калатес иако са својим клубовима нису изборили пласман на завршни турнир Евролиге у Београду.

Суперстар Реал Мадрида Лука Дончић изабран је за најбољег младог кошаркаша, звијезда Химкија Алексеј Швед за најбољег стријелца, док је награда за дефанзивца године отишла је у руке центра ЦСКА Кајла Хајнса, а преостало је још да се изабере други тим, МВП и најбољи тренер.

Најкориснији игач Евролиге за сезону 2017/2018 биће проглашен на фајнал-фору у Београду, док ће тренер бити изабран по завршетку сезоне. Друга петорка Евролиге биће објављена сутра.

Фајнал-фор Евролиге игра се од 18. до 20. маја у Београдској арени.

Нико од кошаркаша јединог српског представника Црвене звезде није изабран у првом тиму, а не очекује се да буде изабран ни у другом, као ни да за тренера године буде постављен, сада већ бивши стратег црвено-бијелих Душан Алимпијевић.