latinica  ћирилица
10/05/2018 |  21:34 ⇒ 22:46 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Не мијешам се у ствари које нису моја надлежност

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да се не мијеша у ствари које нису у њеној надлежности, те да се тако не петља ни у истрагу у предмету Давида Драгичевића.

"То није мој посао, немам знања да водим истрагу, то раде неки други који су за то обучени и чији је то посао", рекла је Цвијановићева на посебној сједници на којој се разматра стање безбједности у Бањалуци и Српској - "Правда за Давида - правда за све".

Она је поновила да не зна какви су налази истраге и да се не мијеша у рад судова, тужилаштава и полиције.

Цвијановићева је поручила народном посланику Вукоти Говедарици да није успјешан метод којим жели да испровоцира њу или министра унутрашњих послова Драгана Лукача.

"Не препознајем се ни у једној од тих ствари о којима причате. Прича о наводној афери 'Снимак' је добро намјештена прича која показује да постоје људи који су у стању да грађане Српске доведу у потпуно одсуство безбједности, али не зато што не раде институције, већ имате мешетаре који се служе разним стварима", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је прича о куповини посалника давно испричана прича, али да нема никакав проблем да се о томе поново разговара у скупштини.

Цвијановићева је нагласила да се никада не би усудила да тврди, као што то ради Говедарица, да нешто није урађено професионално, јер то треба да каже струка.

Она је рекла и да су питања која постављају посланици питања на које одговоре искључиво може дати тужилаштво.

"Вама није нормално да министар оствари контакт о било чему са тужиоцем, али вам је нормално, претпостављам, да оде неки амбасадор и каже тужиоцу шта треба да ради. Ви сте из те политичке приче", истакла је Цвијановићева.

Она је напоменула да "Говедарица и његови политички пријатељи" већ дуже вријеме нападају МУП Српске, институцију која је по свим анкетама високо позиционирана институција којој грађани Српске вјерују.

Премијер Српске је позвала Говедарицу да не обезвређује институције причом да грађани не вјерују у институције, јер је то његов став, а не грађана.