latinica  ћирилица
11/05/2018 |  11:54 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Представа "Синови умиру први" НПРС одушевила руску публику

Народно позориште Републике Српске представиће се вечерас руској публици представом "Часови у којима ништа нисмо знали једни о другима" у позоришту "Балтијски дом" у оквиру манифестације "Дани Републике Српске у Санкт Петербургу".
НПРС: Представа "Синови умиру први" (Фото: оperatheatremadlenianum.com) -
НПРС: Представа "Синови умиру први" (Фото: оperatheatremadlenianum.com)

Национални театар Српске синоћ је у оквиру ове манифестације извео представу "Синови умиру први" у руском позоришту "Пријут комедијанта", саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.

Умјетнички директор Позоришта Александар Стојковић рекао је да је публика била одушевљена представом, те да су се глумци четири пута враћали на сцену.

Он је додао и да је владало велико интересовање медија за ову представу, као и за глумце који у њој глуме.

Директор позоришта "Пријут комедијанта" Виктор Нинкович је, у разговору са министром просвјете и културе Републике Српске Данетом Малешевићем и директором Народног позоришта Републике Српске Ненадом Новаковићем, договорио да ће се започета сарадња наставити.

Прије представе, одржан је концерт квартета флаута "Флутете" у холу Позоришта, којим је манифестација "Дани Републике Српске у Санкт Петербургу" званично отворена.

Манифестацију је синоћ отворио министар Малешевић, у оквиру које ће данас бити одржан низ културних догађаја с циљем представљања културног стваралаштва Републике Српске публици у Санкт Петербургу.