latinica  ћирилица
13/05/2018 |  14:21 ⇒ 17:31 | Аутор: СРНА

ГО СП-а о политичким односима и дјеловању институција Српске (ФОТО)

Главни одбор Социјалистичке партије данас ће у Зворнику разматрати актуелну политичку ситуацију и укупне политичке односе у Републици Српској и БиХ, али и дјеловање институција Српске на спровођењу законитости, изјавио је предсједник СП Петар Ђокић.
Зворник: Социјалисти - Фото: СРНА
Зворник: СоцијалистиФото: СРНА

Ђокић је прије сједнице рекао да ће политички односи, који су тема данашње сједнице Главног одбора, бити посебно разматрани у контексту утицаја на стање и организацију СП у смислу онога на шта социјалисти могу да утичу у наредном периоду.

Он је истакао да ће се на Главном одбору наћи и нека отворена питања која оптерећују Републику Српску, а једно од њих је дјеловање институција Републике Српске на спровођењу законитости, односно на спровођењу свих оних процедура за које су задужене и одговорне.

"То се посебно односи на МУП и Тужилаштво. Иза ових институција морамо снажно стати, подржати њихов рад и тражити да у оквиру закона максимално и одговорно раде", каже је Ђокић.

Према његовим ријечима, за социјалисте је веома значајна данашња сједница Владе Републике Српске која се односи на мигрантску кризу у БиХ, што је једна од најважнијих политичких тема.

Ђокић сматра да та тема мора да има далеко већи значај у институцијама БиХ, јер оне спавају када је ријеч о тим питањима.

"Из тих разлога СП захтијева одлучан рад институција БиХ и расправу о том питању на највишем нивоу, посебно оних који су безбједносно задужени да предвиде све што могу бити посљедице такве кризе и неконтролисаног доласка миграната на просторе БиХ", рекао је Ђокић.

Он је додао да је за социјалисте посебно важна тема и припрема за осми конгрес који ће бити одржан 8. јула у Бањалуци.

"На конгресу ћемо усвојити програмску декларацију којом ће бити трасиран пут СП за најмање наредне четири године. Овим желимо да потврдимо степен организације, способност и снагу СП која са пуно оптимизма улази у изборну активност", навео је Ђокић.