latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:03 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Словеначки "Колектор" ускоро у Приједору - нова запошљавања

Ускоро нова запошљавања у Приједору. Словеначки "Колектор", који се бави производњом дијелова за аутомобиле и кућанске апарате, у првој фази запосилиће око 50, а план за наредни период је да се у Приједору отвори више од 400 радних мјеста, најављено је на промоцији овог предузећа. Припреме за изградњу производног погона већ су у току.

Отварању Колекторовог производног погона радују се и Приједорчани. Нова радна мјеста, сматрају, најбољи су начин за задржавање младих на овим просторима.

Производна хала словеначког Колектора, око 2.800 квадратних метара површине, биће смјештена у кругу приједорске индустријске зоне "Целпак". У току је припрема пројектне документације за њену изградњу.

У кругу "Целпака" гради се и модерна саобраћајница која ће олакшати приступ погону.

Колектор, који се бави производњом дијелова за аутомобиле и кућанске апарате, у првој фази запослиће 50 радника, а план је да у крајњој фази буде запослено више од 400 Приједорчана. Иницијални разговори са некима од заинтересованих радника већ су обављени.

"Потребан кадар су прије свега дјечаци и дјевојчице које заврше машинску школу. А поред тога и инжињери електротехнике, машински инжињери, технолози, тако да, биће врло разнолико", истиче Предраг Зорић, директор фирме директор "Колектор-ЦЦЛ".

Долазак једне овакве, интернационалне компаније, од великог је значаја за регију, прије свега јер ће омогућити нова запошљавања, а потом, јер ће и додатно побољшати позицију Приједора на мапи градова са повољним пословним окружењем, истичу у градској управи.

"Они исказују вољу да презентују град Приједор својим пословним партнерима који сарађују с њима, тако да и они размисле да дођу са својим пословима у наш град", каже Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

У групацији Колектор, широм свијета запослено је око 4.500 радника, а ова компанија своје производне погоне већ је отворила у Лакташима и Српцу, у којима ради укупно 480 радника.