latinica  ћирилица
13/05/2018 |  17:33 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Главни одбор СП: Стабилизовати ситуацију у Српској и БиХ

Главни одбор Социјалистичке партије закључио да постоје снаге које желе погоршати укупне политичке прилике у Републици Српској, па и у БиХ, те да је једна од мета владајућа коалција у Српској, а у оквиру ње и СП.

"Сматрамо да ситуацију у БиХ и Републици Српској треба усмјеравати ка потпуном стабилизовању, јер ту ситуацију на извјестан начин погоршава непринципјелно дјеловање институција БиХ према Српској, те и посљедњи трагичан догађај који се дедио у Бањалуцу губитком младог живота утицао је на таласање и стварање неке друге атмосфере у Српској", рекао је предсједник СП Петар Ђокић новинарима послије сједнице Главног одбора.

Он је истакао да је Главни одбор закључио да се о тим питањима захтијева одлучан рад свих институција Српске, посебно Тужилаштва и Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

"Знамо да су те институције имале висок ниво повјерења грађана Српске, а вјерујем да то имају и сада, те захтијевамо од њих да одлучно и професионално наставе радити свој посао", рекао је Ђокић.

Ђокић каже да је увјерен да је то једини пут да буде расвијетљен трагичан догађај који се недавно десио и да се на тај начин оконча та прича, као и све оно што је резултат емоција које се јављају у посљедње вријеме.

"СП има пуно повјерење у рад свих институција, и у Тужилаштво и у МУП Српске, јер тамо раде професионалци који сваки задатак могу урадити успјешно", рекао је Ђокић.

Он је изразио очекивање да ће сходно својој улози урадити све професионално да би били познати детаљи о цијелом том случају.

Ђокић је истакао да је Главни одбор СП одлучио да Осми конгрес СП буде одржан 8. јула у Бањалуци и да на њему буде усвојена програмска декларација која ће најмање за четири године приказати политичко и свако друго дјеловање СП.

Он је додао да ће социјалисти кроз Осми конгрес показати на ком је нивоу степен организованости СП која сада има далеко веће чланство, већу подршку грађана, као и разумјевања за политику за коју се залаже.

"Желимо да на Осмом конгресу представимо политику СП, очекујући да ће социјалисти добити подршку грађана за своју озбиљну, зрелу, одговорну и промишљену политику која је посвећана очувању, развијању и напретку Републике Српске", рекао је Ђокић.