X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
14/05/2018 |  08:07 | Извор: СРНА

Мјестимично влажни коловози и магла у котлинама

На већини путева у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и уз ријечне токове могућа је магла, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

На локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини због изградње ауто-пута.

Због изградње обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

Због деминирања терена, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће на магистралном путу, на улазу у Брод, од Доњег Свилаја, /насеље Струге/бити обустављан 30 минута и 15 минута пропуштан.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила, чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај се одвија успорено, због активираних клизишта, на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

На регионалном путу Каран - Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, саобраћа се једном траком наизмјенично због активираних клизишта.

И у Федерацији БиХ је на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове могућа смањена видљивост због магле.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.