latinica  ћирилица
14/05/2018 |  14:25 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

"Одговор": Иванић да се обрати Бошњацима или га бојкотујемо на изборима

Покрет "Одговор" на челу са Ћамилом Дураковићем најавио је да ће позвати Бошњаке и Хрвате у Републици Српској да бојкотују гласање за члана Предсједништва у Републици Српској, уколико Младен Иванић и приликом нове кандидатуре буде игнорисао потребе ове двије заједнице у Српској.
Ћамил Дураковић - Фото: СРНА
Ћамил ДураковићФото: СРНА

"Након што је Савез за промјене поновно најавио кандидатуру Иванића за члана Предсједништва, који је 2014. изабран пресудним гласовима Бошњака и Хрвата повратника, а за четири године није ништа урадио на такозваној 'релаксацији односа', нити је икада направио искорак да ријеши неко питање повратника, јасно је да ми не смијемо себи допустити да поново бирамо 'мање зло' и зато ћемо позвати на бојкот ако буде било потребе. Довољно је да нас осам, девет хиљада послуша и то је завршена прича", поручили су из "Одговора".

У овом покрету вјерују да у изборној утрци за члана Предсједништва БиХ Младен Иванић не може побиједити Милорада Ддика без гласова Бошњака и Хрвата.

"Младен Иванић не може побиједити Додика без гласова Бошњака и Хрвата у Републици Српској, те ако не понуди конкретну платформу и јавно изнесе ставове о 'босанском језику', о дискриминацији у запошљавању, о неправедној буџетској расподјели, о позицији Бошњака и Хрвата у политичком систему Републике Српске, ми смо спремни да одлучимо изборе бојкотом гласања за Предсједништво", наводе из овог покрета, преноси Н1.

Они су поручили Иванићу да мора престати да калкулише и мора дати своје јасне ставове о проблемима Бошњака и Хрвата.

"Ако се његова такозвана умјереност огледа у томе што нас не вријеђа директно и јавно, нека заборави на гласове Бошњака Козарца, Которског, Врбање, Коњевић Поља, Избишног и Вољавице", закључују из Покрета "Одговора".