latinica  ћирилица
14/05/2018 |  14:48 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Мартина Далић поднијела оставку, Пленковић прихватио

Потпредсједник Владе Хрватске и министар привреде, птедузетништва и заната Мартина Далић поднијела је данас оставку због афере "Хотмејл", јавили су хрватски медији.
Влада Хрватске - Фото: Wikipedia
Влада ХрватскеФото: Wikipedia

Пленковић и Далићева обратили су се јавности из Банских двора.

"Желим вас обавјестити да смо одлучили да је потпредсједник владе поднијела оставку на мјесто потпредсједика владе и министра привреде, а ја сам је прихватио", рекао је Пленковић.

Далићева је поднијела оставку на ванредној конференцији за јавност.

Посљедњи мејлови Мартине Далић везано за лекс Агрокор који су процурили у јавност указују како је за све знао кабинет премијера Хрватске Андреја Пленковића.

Портал Индеx објавио је јутрос меил који је из Групе Борг, неформалне групе коју је окупила Мартина Далић, послан и на адресу Пленковићеве савјетнице Дубравке Влашић Плеше.

Мејл који садржи скоро финалну верзију Лекс Агрокора, стигао је на адресу Пленковићеве савјетнице на исти дан на који је влада по хитној процедури изгласала Лекс Агрокор и послала га у Сабор.

Након што је портал објавио мејл услиједио је хитан састанак у влади Хрватске на којем су били хрватски премијер Андреј Пленковић и сада већ бивши министар прувреде Мартина Далић.