latinica  ћирилица
14/05/2018 |  14:59 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Дан Војске Српске мора бити празник општег националног поноса

Дан Војске Републике Српске мора бити празник општег националног поноса за цијели српски народ, јер је Војска Српске спријечила геноцид над српским народом у грађанском рату од 1992. до 1995. године, ујединила га и створила Републику Српску, саопштено је из Удружења "Част отаџбине".
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

У саопштењу се истиче да ове тековине чине Војску Републике Српске сличном са Војском Руске Федерације, која је носилац побједе против фашизма у Другом свјетском рату.

Ове двије војске, додаје се у саопштењу, разликује однос према својим ратницима. "Част отаџбине" наводи да је на обиљежавању Дана побједе "у Москви бина била пуна генерала како заслужних, тако и садашњи", а да је на обиљежавању Дана Војске Републике Српске "на бини било и оних против којих смо се борили, те оних који нису учествовали у стварању Републике Српске".

"Гдје су славни генерали Републике Српске? Ми смо их браћо Срби смјестили у Хашки трибунал и остале казамате широм Европе. Официри који нису отишли у Хаг, сада се процесуирају у Суду БиХ, а хапси их високообразовани министар /Драган/ Мектић уз помоћ кума Перице Станића са Сипом", наводи "Част отаџбине".

Из овог удружења истичу да су "у посљедње вријеме почели да организују и уличне протесте и да раде све што ментори нареде, а све с циљем рушења Републике Српске".

"Војска, која је постројена у Бањалуци није српска војска. На челу генералштаба је генерал који је командовао у рату муџахединима. Та иста војска се није могла постројити за Дан Републике Српске јер нису дозволили Бакир и Младен. У случају неке кризне ситуације та војска ће извршавати наређења генралштаба и Предсједништва БиХ, а не предсједника Српске", сматрају из "Части отаџбине".

Удружење је критиковало однос према проблемима борачке популације који имају "појединци из руководећих структура организација проистеклих из одбрамбено-отаџбиског рата" и подржало одлуку предсједника Републике Српске Милорада Додика о изградњи станова за припаднике Војске Републике Српске и МУП-а.

"Част отаџбине" подржало је и Додикову намјеру да "врати српску војску".

"Подржавамо предсједника Додика у намјери да у складу са изворним Дејтонским споразумом врати српску војску. До повратка Војске Републике Српске, предлажемо јединство српске војске у договору са Србијом, како би и ми имали некога да нас брани за не дај Боже", наводе из Удружења "Части отаџбине".