latinica  ћирилица
14/05/2018 |  15:52 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Вулин о сарадњи са Европском одбрамбеном агенцијом

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је Европска одбрамбена агенција важан партнер са којим Србија сарађује у области војне медицине, разминирања неексплодираних убојних средстава и, за Војску Србије веома важне, хеликоптерске обуке.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је данас у Бриселу разговарао са извршним директором Европске одбрамбене агенције Хорхе Домеком о будућој сарадњи и политичко-безбједносној ситуацији у региону.

"За нас је веома важна и помоћ Европске одбрамбене агенције када је ријеч о укључивању на европско тржиште, посебно муниције коју наша одбрамбена индустрија производи", рекао је Вулин.

Он је позитивно оцијенио сарадњу Србије и Европске одбрамбене агенције у претходном периоду, поручивши да је Србија чврсто опредијељена за њено даље унапређење, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Наставићемо своју сарадњу и вјерујем да ћемо је унаприједити на обострану корист јер Србија има шта да научи, али и да покаже европским партнерима", рекао је Вулин.

Ово је прва посјета министра одбране Србије сједишту Европске одбрамбене агенције од успостављања сарадње потписивањем Административног уговора 2013. године.