latinica  ћирилица
14/05/2018 |  18:33 ⇒ 18:41 | Аутор: РТРС

Први дјечији фестивал у Бијељини

У Бијељини је данас почео први дјечији фестивал "Радост Бијељине", у оквиру којег је припремљено мноштво едукативних, ревијалних и излагачких садржаја.
Бијељина - први дјечији фестивал - Фото: СРНА
Бијељина - први дјечији фестивалФото: СРНА

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић отворио је данас овај фестивал у организацији Удружења грађана "Мама М".

"Основни циљ фестивала је оснаживање породице као институције и подржавање дјеце и младих у њиховом одрастању. С обзиром на то да је породица основа сваког друштва, циљ нам је да породичне вриједности у Бијељини што више буду промовисане. У нашем граду су овакве активности увијек добродошле и Градска управа ће их увијек подржавати", рекао је Мићић.

Генерални покровитељ фестивала је Градска управа Бијељина, а средства за овај пројекат обезбијеђена су на основу Јавног огласа за финансирање пројеката удружења грађана.

Осим основних школа са подручја овог града, на фестивалу ће у едукативном дијелу учествовати образовне установе за дјецу, као и Дом здравља Бијељина.

Планирана су и предавања нутрициониста, стоматолога, гинеколога и других стручњака из области здравства.

У ревијалном дијелу програма наступаће вртићи, ученици музичких и плесних школа, а биће организована и луткарска представа, док ће у излагачком дијелу посјетиоци имати прилику да погледају асортиман дјечије опреме.

Фестивал се одржава у хотелу "Дрина", а организоване су и наградне игре са пригодним поклонима за посјетиоце. Улаз је бесплатан.

Другог дана манифестације програм ће трајати од 10.00 до 17.00 часова.