latinica  ћирилица
15/05/2018 |  17:45 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Допринијети додатној фискалној стабилности Српске (ФОТО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија упознао је данас представнике Међународног монетарног фонда у БиХ о реализацији структурних мјера из Писма намјере из јануара и поновио опредијељеност Републике Српске да настави са реализацијом свих мјера које ће допринијети њеној додатној фискалној стабилности.
Састанак Тегелтије са представницима ММФ-а -
Састанак Тегелтије са представницима ММФ-а

Тегелтија је Мисију ММФ-а у БиХ упознао и о фискалним показатељима за првих пет мјесеци ове године, те са Приједлогом ребаланса буџета Републике Српске за ову годину, који је данас представио и посланицима у Народној скупштини Републике Српске, саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу се наводи да су представници ММФ-а изразили задовољство како Република Српска спроводи програм, те изразили пуну подршку Приједлогу ребаланса буџета Српске.

Састанак министра Тегелтије са представницима ММФ-а

"Ребаланс буџета је показатељ опредијељености Републике Српске да проводи основни циљ Програма, а то је да задржи фискалну дисциплину, те учини додатне помаке у правцу смањења учешћа текуће, а повећања капиталне потрошње", наводи се у саопштењу.

Делагацију ММФ-а, са којом је Тегелтија одржао састанак по основу другог прегледа, предводили су шеф Мисије Надим Илахи и резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди.

Састанак министра Тегелтије са представницима ММФ-а

Заједнички је констатовано да ће досљедна примјена новог регулаторног оквира допринијети већој стабилности финансијског сектора, кроз оснаживање овлашћења и надлежности институција Републике Српске и увођење нових надзорних овлашћења Агенције за банкарство Републике Српске.