latinica  ћирилица
16/05/2018 |  11:24 ⇒ 11:52 | Аутор: РТРС

Бањалука: Парк "Младен Стојановић" добио трим-стазу (ФОТО)

У парку "Младен Стојановић" у Бањалуци завршена је трим-стаза за рекреативце, али ће стазу моћи да користите и активни спортисти за тренинг.

Након изградње дјечијег игралишта, у највећем градском парку комплетиран је садржај за суграђане. Вриједност пројекта је око 90.000 KM.

- Изградња стазе је и један вид интеракције са грађанима који су тражили да се уреди стаза у овом парку. Ширина стазе је довољна да два или три тркача могу упоредо да трче, а подлога је урађена квалитетно тако да се вода не задржава на стази, о као завршни слој насут је тзв. малч, односно борова кора. На овај начин допуњавамо садржаје у највећем градском парку. Подсјећам да смо овдје, прије годину дана, отворили ново дјечије игралиште, оспособљени су фонтана и чесма, а даље би требало да радимо на мокрим чворовима и другим помоћним објектима – рекао је Радојичић.

Радојичић је навео да је трим-стаза у парку "Младен Стојановић" само један од пројеката којим се повећавају могућности за рекреативно бављење спортом у граду.

- Изабран је извођач радова за стазу која води од Новоселије до Бањ брда, а очекујемо да са прдузећем Шуме Републике Српске ускоро уђемо у изградњу рекреативне зоне у Трапистима - рекао је он.