latinica  ћирилица
16/05/2018 |  13:11 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Позив на закон не може бити позив на линч

Удружење "Част отаџбине" из Београда оцијенило је да је просто невјероватно да неко позив на поштовање закона у случају смрти 21-годишњег младића из Бањалуке Давида Драгичевића и уставног поретка окарактерише као позив на линч.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Удружење наводи да злоупотреба различитих дешавања попут несретне смрти Давида Драгичевића и туге породице и пријатеља никог не оставља равнодушним, те додаје да нико нема права да прича у име породице и пријатеља који пате, јер не може да зна колика је њихова бол и огорчење.

"Тако нико нема права ни да злоупотребљава догађај и усмерава талас незадовољства против власти, институција и уставног поретка, против сопствене државе, нема права да то ради ни на улици нити медијским путем", оцјењује се у саопштењу из Удружења "Част отаџбине".

У саопштењу се наводи да је медијски простор постао прљаво поприште специјалног рата са огромном количином лажи и манипулација, замјена теза и прикривених операција.

"Господо, пре оглашавања суда нема нико права да некога прогласи кривим, без обзира да ли се то вама или било коме свидело или не", истичу из овог удружења, оцјењујући да је "неопходно сваког обуздати у ванзаконском дјеловању".

"Част отаџбине" оцјењује да се, користећи за повод емоције и тужан догађај, циљане активности на терену сада спроводе на крајње перфидан начин уз ослонац на локалне помагаче и плаћенике.

"Тиме се директно руши држава коју смо сви заједно стварали, и власт, и опозиција, и народ који је против власти, и народ који је за власт", истиче се у саопштењу.

Из овог удружња наводе да ће "врло брзо доћи време да дио опозиције покаже својим гласачима право лице, али и да сама власт одговори на изазове својом обавезом и одговорношћу мудрим одлукама".

"Исто тако, доћи ће време да и појединци и интелектуалци и партијски лидери и разне ветеранске и друге организације са својим јаким гласом и оштром критиком, али и мање видљивим саборним радом, положе рачуне за своје деловање или за своје неделовање јер је цена на крају рачуна који нам се свима испоставља огромна и зове се - Република Српска", наводе из Удружења "Част отаџбине".

У саопштењу се истиче да ће "Част отаџбине" и даље да указује народу на опасности, позивајући га на разум и саборност, те да се увијек залаже на помирење, а никад за насиље, али да разоткрива лажи и крајње намјере оних који су против Републике Српске.

Удружење "Част отаџбине" из Београда позвало је јуче јавног тужиоца Републике Српске да, у складу са законом, онемогући јавно пласирање било каквих информација у случају "Истина и правда за Давида" које имају циљ дестабилизовање Српске.