X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
16/05/2018 |  15:37 | Извор: РТРС

Дронови снимили убиство Оливера Ивановића?

Моменат убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића у Косовској Митровици највјероватније су забиљежиле камере беспилотних летјелица Кфора.
Убиство Оливера Ивановића - Фото: РТРС
Убиство Оливера ИвановићаФото: РТРС

Међутим, како наводе "Вечерње новости", тих снимака нема у истрази. Ријеч је о новом детаљу тог убиста које се догодило прије четири мјесеца.

Извори листа се питају како је могуће да нема видео-записа из дронова војне мисије, ако се зна да су двије летјелице малтене непрекидно на небу изнад Митровице? Сумњу буди и објашњење из истраге да 16. јануара, када је испред канцеларија своје странке убијен Ивановић, сателити нису могли да сниме убиство Ивановића, јер је била густа магла, иако метеоролози могу непобитно да докажу да је тог јутра видљивост била добра.

Оливерова супруга Милена каже да је Специјално тужилаштво у Приштини, које води истрагу, још није позвало да приложи изјаву, али очекује да ће је се сјетити.

"Нажалост, и послије четири мјесеца од убиства немам ништа ново да кажем. Никаквих информација немамо. Свакако нећемо мирно посматрати и чекати да се заборави. Питања ћемо постављати све док не добијемо одговор ко је убио Оливера", каже она.

Истрагом су незадовољни и из Грађанске иницијативе Србија, демократија правда, који су данас саопштили да свима све више постаје јасно да је убиство њиховог лидера Оливера Ивановића политичко.

"Четири мјесеца нема никаквих информација ни детаља о убиству, позивају се и саслушавају чланови ГИ СДП и чланови породице, док од главног кривца за гнусни злочин ни трага", наводи се у саопштењу.

Додаје се да се ствара утисак да се процес враћа на почетак и да се разводњава све с циљем да се убица никада и не пронађе.

"И даље имамо оптужбе власти из Београда и Приштине без конкретних доказа и чињеница, а од представника међународне заједнице на Косову имамо само амбасадора Велике Британије и амбасадора Швајцарске који су се јавно огласили и изнијели своја виђења ствари, док је америчка амбасада и даље нема", навео је СДП.

Извор: Новости