latinica  ћирилица
16/05/2018 |  16:07 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Требиње: Јавни позив младим брачним паровима за куповину станова

Град Требиње расписао је јавни позив за младе брачне парове за куповину стана, по субвенционисаној цијени метра квадратног која би била јефтинија од тржишне.
Изградња зграде - Фото: РТРС
Изградња зградеФото: РТРС

Јавни позив је активан наредних 30 дана, а право да аплицирају имају млади брачни парови са укупним нето личним примањима у износу до 1.200 марака.

"Зграда за младе брачне парове" биће грађена у ужем центру града, на простору комплекса бивше касарне, и требало би, према ранијим најавама, да има 35 стамбених јединица, а цијена метра квадратног била би између 1.200 и 1.300 КМ са ПДВ-ом.

Да би испунио услове, подносилац захтјева мора да приложи потврду о брачној заједници, да је држављанин Републике Српске, да у току посљедњих пет година има пребивалиште на подручју Требиња, да један од супружника није старији од 32 године и да у свом власништву или сувласништву нема стамбену јединицу.

Подносилац мора имати и увјерење о запослењу и потврду о исплати доприноса које издаје послодавац и извод из централног регистра кредита који издаје банка.

Посебни услови које подносилац мора да испуни су: животна доб, број чланова породичног домаћинства, припадност борачкој популацији.

Захтјев, уз неопходне документе, подноси се у писаној форми на адресу: Град Требиње, Градска управа - Вука Караџића број два, Комисији, уз назнаку "Пријава на јавни позив за подношење захтјева за куповину стана у стамбеном објекту 'зграда за младе брачне парове'" у Требињу.