latinica  ћирилица
30/05/2018 |  19:57 ⇒ 20:05 | Аутор: Б92

Димитров "преживио" Доналдсона

Бугарски тенисер Григор Димитров послије велике борбе побиједио је Американца Џереда Доналдсона, па је сада корак ближи дуелу осмине финала са Новаком Ђоковићем.
Григор Димитров - Фото: B92
Григор ДимитровФото: B92

Димитров је од Доналдсона био бољи послије чак четири сата и 22 минута игре – 3:2 (6:7 (2), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8).

Оба тенисера су на прво коло Ролан Гароса дошли у јако лошој форми, а гледаоци су имали једну праву малу драму у петом сету, послије које је ипак славио тенисер који је имао више снаге.

У првом сету био је бољи Доналдсон, који је на 5:4 имао прилику да сервисом заврши меч. Спасао је у том гему три брејк лопте, онда дошао до сет лопте, коју није искористио, те је дошло до ри-брејка, па је сет је отишао у тај-брејк.

Американац је ипак истрајао као бољи у првом дијелу игре, те са убједљивих 7:2 преузео минималну предност у сетовима.

У другом сету виђена је само једна брејк лопта, коју је Бугарин и искористио и то је било довољно да други деи игре припадне њему.

Трећи и четврти сет су били малтене идентични као други. У трећем је амерички тенисер искористио укупно трећу брејк лопту, а у четвртом Димитров, као и у другом, прву и једину, па је овај, већ у том тренутку поприлично дуг дуел, отишао у пети, одлучујући сет.

У петом сету могли смо да видимо прилично сигурне сервис гемове, те се до 7:7 (на РГ у петом сету нема тај-брејка) играли без иједне једине брејк лопте.

Занимљивост се десила у тринаестом гему сета при 40:30, када је Доналдсон, који је имао грчеве и изгледао изузетно уморно, сервирао "испод руке" и тиме изненадио Димитрова.

Послије 7:7 долази до три сукцесивна брејка, Американац је играо на све или ништа, па је успио некако да се врати у меч, али Григор није успио још једном у каријери да побиједи сам себе, па је успио да се избори са Џередом и да тријумфује 10:8 у одлучујућем сету.

Наредни противник Бугарина биће Шпанац Фернандо Вердаско, који је рутински са 3:0 био бољи од Аргентинца Гвида Андреоција, а побједник из тог дуела биће противник Новака Ђоковића у евентуалној осмини финала, ако српски тенисер савлада Роберта Баутисту Агута.