latinica  ћирилица
04/06/2018 |  18:39 ⇒ 23:30 | Аутор: РТРС

Шварцман у четвртфиналу Париза

Дијего Шварцман, аргентински тенисер, пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса преокретом против Јужноафриканца Кевина Андерсона - 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2.
Ролан Гарос (илустрација) -
Ролан Гарос (илустрација)

У прва два и по сета све је ишло под руку Андерсону, а Шварцман је послије два сета имао само три освојена гема, што је тачно и осликавало представу на терену, а слично је почео и трећи сет.

Аргентинац не користи три брејк лопте у шестом гему, а потом Кевин прави брејк, који и потврђује и на 5:4 сервира за сет. Затим Шварцман везује четири гема и успијева некако да сет преокрене у своју корист – 7:5.

У четвртом сету поново је Андерсон водио 5:3, а на 5:4 сервирао за меч, и опет је омалени аргентински тенисер успио да врати брејк заостатка, овога пута са нулом. Овога пута је Андерсон остао мало сконцентрисанији, па је сет увео у тај-брејк, али у 13. гему није успио да освоји ниједан поен.

У петом, одлучујућем сету, све се распало у игри Јужноафриканца. "Жирафа" се некако држао до 2:2, када је у четири гема направљено исто толико брејкова, али од тог тренутка на терену постоји само један играч - па Шварцман са убједљивих 6:2 односи побједу и Андерсон потврђује да му је ментална снага на јако ниском нивоу.

Шварцман се овим резултатом пласирао у прво четвртфинале Отвореног првенства Француске у каријери, а противник ће му бити Рафаел Надал.