latinica  ћирилица
07/06/2018 |  07:42 ⇒ 15:14 | Аутор: РТС

Ратници наставили побједнички низ

Кошаркаши Голден Стејта су са 110:102 савладали Кливленд и у првој утакмици на гостујућем терену и повели са 3:0 у финалној серији НБА лиге.
Голден Стејт - Фото: ТАНЈУГ
Голден СтејтФото: ТАНЈУГ

Иако је Леброн Џејмс поставио нови рекорд са десетим троструким учинком у финалима, није успио да заустави побједничку серију Ратника које је предводио Кевин Дјурент са 43 постигнута поена.

Кливленд је сигурно ушао у дуел и одмах повео са чак десетак кошева предности, па је дјеловало да ће рутински зауставити тим актуелног првака у који се вратио Андре Игуадала послије опоравка од повреде.

Тим домаћина је очекивано предводио расположени Леброн Џејмс који је утакмицу завршио са 33 поена, уз 11 асистенција и 10 скокова остваривши свој десети трипл-дабл учинак у НБА финалима чиме је поставио нови историјски рекорд.

На другој страни тим Ратника је у неколико наврата успијевао да готово изједначи резултат највише захваљујући сјајној игри Кевина Дјуранта, али су ипак у финишу првог полувремена губили са чак 13 поена разлике. Онда је на сцену опет ступио Кевин Дјурант чијом се тројком у посљедњој секунди полувријеме завршило са 58:52 за Кливленд.

Друго полувријеме Голден Стејт је почео много боље и већ су за три минута имали серију од 13:3, па су домаћини морали значајно да мијењају тактику, али више не успијевају да дођу до убједљиве предности. У неколико наврата оба тима се смјењују у минималном вођству све до финиша утамице.

На три минута до краја је опет било пола коша предности да Голден Стејт, а у том моменту се коначно пробудио Стеф Кари. Најприје је погодио за два, а затим коначно и прву тројку послије девет промашаја.

Слиједио је напад у ком је Кевин Дјурент погодио тројку из огромне удаљености за 106:100 на 50 секунди до краја. Послије тога Кавалирсима није било повратка у меч.

Дјурент је био убједљиво најбољи играч Вориорса са 43 поена, 13 скокова, а шут из игре му је био 15/23. Стеф Кари је убацио 11 поена, а по 10 су имали Грин, Мекги, Томпсон и Бел. У Кливленду је Леброн Џејмс имао 33 поена, уз 11 асистенција и 10 скокова, а Кевин Лав је додао 20.

Наредни меч финалне серије је у ноћи између петка и суботе у 3 часа иза поноћи.