latinica  ћирилица
07/06/2018 |  09:56 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Влада Српске о Приједлогу закона о рударству

Влада Републике Српске требало би на данашњој сједници у Бањалуци да разматра Приједлог закона о рударству, по хитном поступку.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду је и разматрање Приједлога закона о измјенама Закона о кривичном поступку Републике Српске, по хитном поступку, као и разматрање Приједлога стратегије развоја енергетике Српске до 2035. године, по хитном поступку, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Министри ће разматрати и информације о обавезама према жељезничким радницима у поступку реструктурисања "Жељезница Републике Српске".

Предвиђено је да се разматрају и информације о изради извјештаја о стању одабраних компонената животне средине у БиХ за период 2012-2017 уз подршку Програма УН за животну средину /УНЕП/, те програмирању пакета акционих докумената за ИПА два за ову годину.

За данашњу сједницу предложено је и разматрање информације о унапређењу финансирања откупа домаћих пољопривредних производа од прехрамбено-прерађивачких и прометних капацитета Републике Српске.

На сједници ће бити разматрана и информација о пројекту "Доситеј три", као и информација о увођењу наставног предмета вјеронаука и алтернативних наставних предмета култура религија и етика у средње школе Републике Српске.

Након данашње сједнице Владе Републике Српске у Бањалуци, на којој треба да буде разматран Приједлог закона о рударству, по хитном поступку, биће одржана конференција за новинаре.