latinica  ћирилица
07/06/2018 |  10:23 | Аутор: Б92

Роналдо преломио, напушта Реал Мадрид!

Званично најбољи фудбалер свијета Португалац Кристијано Роналдо донио је неповратну одлуку да напусти Реал Мадрид, преноси дневник из његове домовине Рекорд.
Роналдо - Фото: Getty Images
РоналдоФото: Getty Images

Како се наводи, разлог за такав потез Роналдо је пронашао јер предсједник Реала Флорентино Перез није испунио обећање и наградио га за успјехе, па сматра да није добио признање од клуба.

Претходно, шпански медији објавили су да Роналдо захтијева плату од чак 75 милиона евра годишње и шестогодишњи уговор, односно да заврши каријеру у Мадриду у 40. години.

То значи да би имао за 30 милиона евра већа примања и постао убједљиво најплаћенији фудбалер планете, испред Барселониног Лионела Месија који зарађује 50 милиона.

Роналдо је одмах по освајању треће узастопне Лиге шампиона изјавио да му је "било лијепо у Реалу" и тако привукао пажњу Пари Сен Жермена и Манчестер Јунајтеда.

Сличан притисак на управу клуба Роналдо је и раније правио, када је претио одласком, а на крају остао уз испуњењене захтијеве.

Најбољи фудбалер свијета у Мадрид је дошао 2009. године за рекордних 90 милиона евра. Одиграо је 438 мечева за Реал, постигао је 450 голова, освојио је четири Лиге шампиона и двије ЛаЛиге.