latinica  ћирилица
07/06/2018 |  13:37 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Влада Српске на данашњој сједници прихватила иницијативу ГО СП Бањалука

Пут за Шарговац ће ипак бити урађен у овој години.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Руководство Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука обишло је у протеклих мјесец дана све мјесне заједнице на подручју града и упознало се са потребама и приоритетима грађана, од којих највећи број чине инфраструктурни проблеми. Град Бањалука јеу међувремену ријешио или рјешава велики број приоритетних проблема о којима смо разговарали са нашим суграђанима.

Неки пројекти су успјешно завршени, доста радова је у току а дио тих пројеката је у фази рјешавања потребне документације.

Кроз разговор са грађанима Бањалуке, као горући проблем наведени су они гдје је поред дотрајале инфраструктуре нарушена и безбједност грађана, што је случај са саобраћајницама према Пријечанима, Мотикама, Шарговцу, Куљанима, Крминама и Чесми, саопштио је ГО Социјалистичке партије Бањалука.

Заједно са коалиционим партнерима у Скупштини града, Социјалисти су подржали листу приоритета и планирану динамику радова која предвиђа рјешавање проблема саобраћајница за Мотике, Чесму и Пријечане, сходно расположивим средствима у буџету града.

Међутим, кроз разговор са мјештанима Шарговца и послије обилазака локација са грађанима, Градски одбор је предложио предсједнику Социјалистичке партије и министру индустрије рударства и енергетике Петру Ђокићу да се упути иницијатива Влади Републике Српске за рјешавање проблема саобраћајнице за Шарговац у овој години.

Поменута саобраћајница, осим дотрајалости, представља и безбједносни проблем, поготово током школске године, када је угрожена безбједност ученика Основне школе Ђура Јакшић, на шта су нам бројни грађани скренули пажњу током посјете.
С обзиром да је град Бањалука већ урадио потребну документацију која предвиђа проширење саобраћајнице, те градњу тротоара, иницијатива је уз помоћ предсједника Ђокића упућена Влади Српске, а на данашњем засиједању је и прихваћена. Тако ће градња Шарговачког пута у дужини од 1 километра ипак бити завршена у овој години и биће финансирана из Програма јавних инвестиција из буџета Републике Српске.

Градски одбор Социјалистичке партије добио је као и увијек пуну подршку предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића, а овом приликом захваљујемо Влади Републике Српске на разумијевању и помоћи у име грађана Шарговца и Бањалуке. Надамо се да ће овим бити ријешен један од највећих проблема грађана овог дијела града, наводи се у саопштењу ГО СП Бањалука.