latinica  ћирилица
07/06/2018 |  16:07 ⇒ 19:14 | Аутор: РТРС

У Средњој Слатини код Шамца почела реконструкција Дома културе

У Средњој Слатини код Шамца, почела je реконструкција Дома културе. Радове вриједне око 40.000 КМ финансирају Савјет министара БиХ, општина Шамац и мјештани.

Реконструкција Дома културе подразумијева постављање новог крова и фасаде, продужетак бине, измјену столарије и уређење ентеријера.

"15.000 КМ желимо да уложимо у опремање Дома културе у Средњој Слатини. Поред тих средстава одобрених кроз грант средства Министарства цивилних послова БиХ и општина Шамац ће учествовати са око 20.000 КМ и ту ће бити уложена додатна средства од стране грађана", рекао је Предраг Недић, начелник Службе за локални економски развој општине Шамац.

Дом културе годинама није у функцији, а локално Културно умјетничко друштво и Удружење жена за своје активности тражили су алтернативна рјешења. Обновљени Дом културе свима ће бити од велике користи.

"Ми у јако тешким условима одржавамо пробе, у једној учионици која је дотрајала. Реконструкција Дома културе ће нам значити за пробе, наша дружења, за наш фестивал који одржавамо сваке године и све то ће нам много значити", каже Марија Марић, предсједница КУД-а Средња Слатина.

Планирано је да радови буду завршени до средине јула, када ће у обновљеном Дому културе бити одржани седми међународни фолклорни сусрети "Слатина 2018".