latinica  ћирилица
07/06/2018 |  16:14 ⇒ 18:39 | Аутор: Б92

Делпо побиједио Чилића, са Надалом за финале

Хуан Мартин дел Потро, аргентински тенисер, савладао је Хрвата Марина Чилића резултатом 3:1 по сетовима и пласирао се у своје друго полуфинале Ролан Гароса.
Хуан Дел Потро (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Хуан Дел Потро (фото: twitter.com/rolandgarros)

Дел Потро је послије скоро четири сата славио 7:6 (5), 5:7, 6:3, 7:5 и тако осми пут заредом савладао Чилића.

Меч, који је почео у јуче, а настављен данас, био је веома неизвјестан и поприлично изједначен, али је у битним тренутцима преовладао "Див из Тандила" и заслужено изборио окршај са "Краљем шљаке" у полуфиналу.

Меч је прекинут при резултату 5:5 у тај-брејку првог сета, који је послије наставка освојио Делпо. Ипак је у другом сету Марин консолидовао своју игру и послије три узастопно наизмјенична брејка други сет ријешио у своју корист.

Одлично игру са краја другог пренио је Хрват и у трећи сет, те је водио са 3:1 и имао брејк лопту за предност дуплог брејка. Чилић тада, како он то често и умије, не осваја ни један једини гем до краја тог дијела игре.

У четвртом сету до резултата 5:5 није било ни помисли о одузимању сервиса, али практично ни из чега  Аргентинац долази до три везане брејк прилике, користи другу, а онда мирно сервисом завршава дуел.

Надал и Дел Потро су други пар полуфинала, послије Чекината и Тима, а у међусобним окршајима бољи је Шпанац са 9-5. На Ролан Гаросу састали су се једанпута – 2007. у првом колу, када је 3:0 славио Рафа. Оба меча играју се сутра.