latinica  ћирилица
07/06/2018 |  17:02 ⇒ 19:11 | Аутор: РТРС

Приједор: Округли сто на тему "Смањење сиве економије и нелојалне конкуренције"

У Приједору је одржан округли сто о теми "Смањење сиве економије и нелојалне конкуренције". Указано је на узроке и мјере сузбијања сиве економије и нелојалне конкуренције, те на неопходну примјену прописа из ове области.

"Наравно да има рјешења. Треба се ослободити разних парафискалних намета који не пуне буџет, морамо смањити администрацију уколико је могуће и морамо видјети које све дјелатности би могле бити у систему паушала како би растеретили привреду, да они што отворе радњу имају што мање администрирања и да им је што лакше радити. Сива економија се свакако смањује али ми никада нисмо задовољни", истиче Јовица Братић, директор занатско-предузетничке коморе Републике Српске.

"Сива економија се свакако смањује, али ми наравно никад нисмо задовољни. Ако погледамо приходовну страну коју Пореска управа скупља, можемо констатовати да обарамо све рекорде. Ево и за првих пет мјесеци само у Приједору смо наплатили око 8 одсто више у односу на то како је било 2017. години. Дакле, веома смо задовољни како напредује наплата", рекао је Миленко Пузигаћа, помоћник директора Пореске управе Приједор.