latinica  ћирилица
08/06/2018 |  13:21 ⇒ 13:21 | Аутор: РТС

Ђорђевићев нови списак за квалификације и турнир у Кини

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је списак кандидата за такмичење у четвртом, петом и шестом "прозору" квалификација за Свјетско првенство у Кини 2019. години.
Александар Саша Ђорђевић (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов) -
Александар Саша Ђорђевић (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов)

Ово је састав тима за турнир који ће се од 26. јула до 6. августа одржати у Кини, а окупљање је у Београду 15.јула.

Након што је претходно објавио списак за дуеле са Грузијом и Немачкој, Ђорђевић је саопштио још један за припреме и одлазак на турнир у Кину од 26. јула до 6. августа, гдје је планирано шест контролних мечева.

Стручни штаб за мечеве четвртог "прозора" у септембру, уз играче са овог списка, рачуна на најбољи могући тим у коме ће бити и играчи из НБА и Евролиге (који једино и имају могућност да играју у четвртом "прозору" у септембру).

На списку су: Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Никола Ребић (Билбао), Стефан Пот (ФМП), Лука Ашћерић (Мега Бемакс), Огњен Јарамаз (Мега Бемакс), Алекса Аврамовић (Варезе), Немања Ненадић (ФМП), Вања Маринковић (Партизан), Немања Дангубић (Црвена звезда), Огњен Добрић (Црвена звезда), Алекса Раданов (Црвена звезда), Дејан Давидовац (Црвена звезда), Војислав Стојановић (Беталан Капо Д Орландо), Никола Ракочевић (САД), Дејан Тодоровић (Билбао), Стефан Бирчевић (Истанбул БСБ), Лука Митровић (Бамберг), Стефан Јанковић (Црвена звезда), Бориша Симанић (ФМП), Драган Апић (ФМП), Душан Ристић (Аризона Универзитет), Урош Луковић (Морнар Бар) и Никола Јовановић (Црвена звезда).

Ова екипа окупиће се 15. јула у Београду.