latinica  ћирилица
08/06/2018 |  16:34 ⇒ 09/06/2018 | 09:18 | Аутор: СРНА

Марковић: Свјестан пораза од Додика, Иванић излобирао долазак британских војника

Најаве да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би "спријечили руско мијешање у октобарске изборе" показују да је Младен Иванић успио да излобира њихов долазак како би покушао бар на такав начин да обезбиједи побједу на престојећим изборима, изјавила је члан Главног одбора СНСД-а Милица Марковић.
Милица Марковић - Фото: blic.rs
Милица МарковићФото: blic.rs

Марковићева је нагласила да Иванић, суочен са чињеницом да ће изгубити од свог противкандидата за српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, покушава уз помоћ својих старих пријатеља Британаца да обезбиједи побједу на предстојећим изборима.

"Позната ствар је да је Иванић тврдио да има отворена врата свугдје у свијету и да има разумијевање свих земаља. Ко је други могао да позове енглеске војнике и десантне снаге него неко ко је близак са њима, а то је свакако Младен Иванић", истакла је Марковићева.

Она је нагласила да је Иванић и под страшним притиском, јер је свјестан да ће Додик остварити апсолутну побједу али гласовима српског народа, а не уз помоћ британских војника.

Марковићева је увјерена да ће грађани Република Српска на предстојећим изборима показати да желе лидере које ће сами изабрати и који ће бити лидери у правом смислу те ријечи, а не слуге странаца.

Британски Тајмс објавио је да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би "спријечили руско мијешање у октобарске изборе".

Британски министар одбране Гавин Вилијамсон о овоме ће обавијестити 28 министара одбране земаља чланица НАТО-а на састанку у Бриселу.

"Овај размјештај снага показује нашу преданост да избори у БиХ буду слободни и поштени, те да се одрже без прекида и малициозних спољних утицаја", рекао је министар одбране током дводневног састанка у сједишту НАТО-а.