latinica  ћирилица
09/06/2018 |  14:26 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Тузла: Срушила се конструкција моста, погинуо радник

Радник фирме "Ширбеговић инжењеринг" чији су иницијали Х.М. погинуо је данас приликом извођења радова на пјешачком мосту у Тузли, док су два радника лакше повријеђена и налазе се ван животне опасности, саопштено је из овог грачаничког предузећа.
Тузла: Срушила се конструкција моста - Фото: dnevni avaz
Тузла: Срушила се конструкција мостаФото: dnevni avaz

Управа фирме и сви запослени изразили су најискреније саучешће породици смртно страдалог колеге.

"Погинули радник у фирми је радио 22 године на пословима монтаже АБ конструкције са угледом једног од најбољих радника које смо имали. Његова трагична погибија како за породицу, тако и за наш колектив, представља ненадокнадив губитак", наводе из "Ширбеговић инжењеринга".

Несрећа се догодила данас око 13.00 часова усљед превртања бетонског носача у току монтаже омниа плоча, а тачан узрок несреће бити утврђен послије комплетне истраге, о чему ће јавност бити правовремено обавијештена.

"Ширбеговић инжењеринг" напомиње да је увидом у документацију о фабричкој контроли утврђено да су бетонски носачи и омниа плоче произведени у складу са пројектном документацијом и важећим нормама, те да је за њих проведена комплетна процедура контроле фабричке производње.