latinica  ћирилица
09/06/2018 |  16:22 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Фоча: "Павгорд" наставио градњу без одобрења

Предузеће "Павгорд" д.о.о Фоча на објекту бивше робне куће, тржног центра у центру Фоче, наставља грађевинске радове за које нема одобрење, поступајући супротно одредбама закона, тврде у Правобралиаштву Српске. Ова институција обавијестила је надлежне како би имовине Српске била заштићена.

Правобранилаштво Републике Српске од бившег власника тржног центра "Бартуле" д.о.о Соколац потражиује укупно 1.228.900, 71 марака. Предмет извршења је пословни објекат "ТЦ Бартула" , Општина Фоча, на коме је уписана законска хипотека у земљишној књизи катастарска општина Фоча.

Извршење тренутно није могуће реализовати јер су од стране службених лица, успостављене двојне евиденције. супротно Правилнику о успостављању и вођењу Књиге уложених уговора о продаји пословних зграда, пословних просторија и гаража.

"Павгорд" на наведеном пословном објекту и земљишту наставља незаконит рад за који нема одобрење за грађење, чиме поступа супротно одредбама Закона о уређењу простора и грађењу и рјешењима Управне и Републичке инспекције.

Правобранилаштво Републике Српске поднијело је приједлог за оглашавање рјешења ништавим по службеној дужности којима је омогућено прометовање кроз Књигу уложених уговора. На тај начин су прометоване некретнине у корист предузећа "Павгорд" д.о.о Фоча и онемогућено извршење правоснажне пресуде а на основу уписане хипотеке у земљишној књизи.

Правобранилаштво Републике Српске упутило је обавјештење низу надлежних управних и правосудних институција, а у циљу заштите имовине Републике Српске и намирења потраживања, наведено је у сапштењу Правобранилаштва.